Privacy statement

“Gasten hechten veel waarde aan hun privacy en dat begrijpen wij als geen ander!”


Jouw persoonlijke, door jouw ingevoerde, gegevens behandelen wij zoals wij willen dat er met onze persoonlijke gegevens omgegaan wordt, met respect en zullen derhalve je persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Wij gebruiken je persoonsgegevens alleen voor het doel waar jij ze voor verstrekt hebt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


Wij verzamelen de gegevens die wij jou vragen in te vullen als je:



  1. een boeking maakt via onze website of via een ander boekingsplatform waar wij bij zijn aangesloten (booking.com, Micazu, Tui , Belvilla, VRBO, Air bnb )

  2. voor bevestiging van de boeking

  3. voor onze interne administratie

  4. voor dataverwerkingscentrum “Direccion General de la Guardia Civil”. Wettelijk verplicht in Spanje!


Bij de verwerking van de persoonsgegevens houden wij ons aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) & AVG stelt:
1 )wij vermelden waar wij de gegevens voor gebruiken
2) we vragen alleen naar persoonlijke gegevens die nodig zijn
3) wij doen er alles aan om jouw gegevens te beveiligen
4) jouw gegevens geven wij niet aan derden
5) de gegevens worden bewaard zolang dit door de wet in Spanje wordt gesteld/geëist
6) wil jij niet dat wij jouw gegevens bewaren of wil jij je toestemming om jouw gegevens te bewaren intrekken, stuur ons een mailtje: info@fincabilou.com met het verzoek


Ben je het niet eens met hoe wij met jouw gegevens omgaan, dan heb jij het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit persoonsgegevens.


Als je een boeking maakt of ons contact via ons contactformulier
Zodra je een boeking maakt via onze website of contact met ons zoekt via ons contactformulier, laat jij jouw persoonlijke gegevens achter. Voordat je het product aanschaft wijzen wij jou op deze privacyverklaring.


De gegevens die wij vragen bij het maken van een boeking via onze website zijn:



  1. voor- en achternaam

  2. adres, postcode en woonplaats

  3. telefoonnummer

  4. e-mailadres
    Doeleinden: bovenstaande gegevens worden gebruikt om een offerte, pro-forma, bevestiging en/of eindfactuur te sturen. Uw telefoonnummer wordt gebruikt om ons met u in contact te kunnen stellen in geval van last minute veranderingen, calamiteiten en dergelijken m.b.t. uw verblijf.


De gegevens welke voor een boeking worden ingevuld worden opgeslagen in ons boekings-systeem Mytourist hotel software.
Mytourist verwerkt persoonsgegevens van onze klanten. Deze verwerking in het Mytourist systeem is vastgelegd in een verwerkingovereenkomst. die onder meer het type persoons-gegevens, de categorieën, de aard, het doel en de duur van de verwerking en daarnaast ook de rechten en plichten van Finca Bilou bepaalt.


De gegevens die wij vragen bij het invullen van ons contactformulier zijn uw naam en e-mailadres.
Doeleinden: om te kunnen antwoorden op de contactaanvraag.
De gegevens welke hiervoor gebruikt worden worden opgeslagen in ons e-mailsysteem : info@fincabilou.com.


Wil je na het antwoord te hebben ontvangen in de toekomst geen e-mail meer van ons ontvangen, dan kun je je altijd met één klik op een link weer uitschrijven. Je vindt de link onderaan elke e-mail. Of je neemt gewoon even contact met ons op. Je e-mail wordt dan onmiddellijk uit ons bestand verwijderd en zal niet worden bewaard.


Bewaartermijn van persoonsgegevens
Wij bewaren de persoonsgegevens van uw boeking voor de looptijd van uw betaalde verblijf of langer als we daar wettelijk toe verplicht zijn.
Als u geen boeking bij ons maakt en u uw persoonsgegevens invult op het contactformulier op onze website (fincabilou.com) of als u ons een e-mail stuurt, zullen we uw gegevens bewaren gedurende 3 maanden om uw vraag volledig te beantwoorden en correct af te handelen. We kunnen uw gegevens langer bewaren als we daar wettelijk verplicht toe zijn.
Wil jij je gegevens inzien, wijzigen, verwijderen of meenemen, stuur dan een mailtje naar: info@fincabilou.com


Als jij via onze website terecht komt op een website van derden
Wij verstrekken de persoonlijke gegevens niet aan derden. Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die verbonden zijn met Fincabilou.com via links. Wij kunnen dan niet garanderen dat deze derden uw persoonsgegevens op een zorgvuldige en veilige manier verwerken. Wij raden u dan ook aan de privacyverklaringen van deze websites te lezen voordat u gebruikt maakt van deze websites.


WIFI Bij Finca Bilou is WIFI gratis te gebruiken, deze is beveiligd met een wachtwoord. Het is aan een ieder persoonlijk om hier wel of geen gebruik van te maken.


Google Analytics
We gebruiken Google Analytics om te begrijpen hoe bezoekers van onze website fincabilou.com gebruiken. We hebben hiervoor de verwerkersovereenkomst van Google geaccepteerd. We staan Google niet toe om informatie van Analytics te gebruiken voor andere Google diensten en we anonimiseren uw IP adres. Google is gevestigd in de Verenigde Staten en is een Privacy Shield lid, oftewel de doorgifte van persoonsgegevens is toegestaan volgens de EU privacywetgeving.


Hiervoor zijn de bijgesloten stappen doorlopen: handleiding_privacyvriendelijk_instellen_google_analytics_mrt_2018.pdf


Beveiliging: wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik en niet geautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te verminderen.Wij gebruiken beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) om alle informatie die van u naar onze website gaat te versleutelen.


Wijzigingen van deze privacyverklaring: wij behouden ons het recht voor om deze verklaring te wijzigen. Wij raden u dan ook aan deze verklaring regelmatig in te kijken om op de hoogte te blijven van de laatste wijzigingen.


Onze contact gegevens:


Finca Bilou
Birgitta Schuijt
Pla.del Carral 31
03569 Aigues
Alicante , Spain
T: +34679126378
E: info@fincabilou.com