Covid-19 Protocol

Anti-Covid-protocol bij Finca Bilou
Op basis van de Maatregelen tegen COVID in landelijke accommodaties van het Instituut voor Hoteltoerisme Kwaliteit van Spanje hebben we het anti-COVID-protocol ontwikkeld om het risico op besmetting in Finca Bilou te minimaliseren.
Het lijkt ons belangrijk dat u voor uw verblijf weet wat we doen en hoe we enkele van onze procedures hebben aangepast, zodat u zich veilig en comfortabel voelt in onze accommodatie.
We hebben een aantal wijzigingen moeten aanbrengen in onze werking, zoals:

-Tussen vertrek en aankomst garanderen wij een marge van 24 uur tussen gasten. Hierdoor hanteren wij als aankomsttijd tussen 16.00-23.00 uur en vertrektijd is voor 10.00 uur.

 • We geven prioriteit aan betaling via elektronische middelen.
 • We minimaliseren onze decoratie om het schoonmaken te vergemakkelijken. Er kunnen veranderingen zijn tussen de foto’s die van onze accommodatie verschijnen en hoe u ze tijdens uw verblijf zult aantreffen.
 • Alle kamers hebben een eigen badkamer.
 • We zullen de kamers niet betreden tenzij er een voorafgaand verzoek is.
 • We maken het annulering- wijzigingsbeleid flexibeler, we begrijpen dat het in de huidige situatie moeilijk is om te voorzien wat er met een lange tijd zal gebeuren.

COVID19
Reserveringen gemaakt, via onze eigen website, na November 2020 met een verblijf in 2021 vallen onder de COVID-19 garantie van Finca Bilou.
In het onwaarschijnlijke geval dat uw verblijf niet kan plaatsvinden vanwege gesloten grenzen of andere door de overheid opgelegde barrières die verband houden met het coronavirus, dat reizen onmogelijk of illegaal maakt, garanderen wij uw (aan) betaling.
De garantie houdt in: A) gratis omboeking van uw verblijf of B) een reiskrediet bon met de waarde van de aanbetaling of van het volledige bedrag.

COVID19 GARANTIE VAN FINCA BILOU IS VAN TOEPASSING OP :

 • COVID-19 garantie is alleen van toepassing op annuleringen in geval van overmacht veroorzaakt door het corana-virus.
  Dit betreft officiële overheidsbeperkingen zoals gesloten grenzen (lock down), afgesloten provincies- en steden, negatief reisadvies en verplichte quarantaine bij aankomst of terugkeer van 5 dagen of meer.
  Geannuleerde vluchten, doktersadvies, ziekte, ontslag, angst en eigen beslissing om niet te reizen vallen niet onder deze covid-19 garantie.
  Een door de overheid gemandateerd PCR-test (of gelijkwaardig) is geen reden voor annulering en valt niet onder deze COVID-19 garantie.
 • COVID-19 garantie geldt voor reserveringen waarvoor aan de betalingsverplichtingen is voldaan zoals vermeld in de boekingsbevestiging.
 • De COVID-19 garantie is gekoppeld aan Force Majeur/ overmacht. Wanneer de incheckdatum binnen de data valt. Bij overmacht is de COVID-19 garantie van toepassing. Dit kan per land, regio of zelfs lokaal verschillen.
  Voortijdige annuleringen (annuleringen buiten de data van overmacht) zijn voor eigen rekening.
 • Voor alle annuleringen die geen verband houden met de bovenstaande overmachtvoorwaarden, gelden onze algemeen – en annuleringsvoorwaarden.
  Annuleringen worden uitsluitend schriftelijk of per e-mail geaccepteerd onder vermelding van uw reserveringsnummer. De volgende annuleringskosten worden in rekening gebracht:
  •TOT 8 WEKEN VOOR AANKOMST
  50 % van de totale verblijfsom.
  •6-8 WEKEN VOOR AANKOMST
  75% van de totale verblijfssom.
  •4-6 WEKEN VOOR AANKOMST
  85 % van de totale verblijfssom.
  •0-4 WEKEN VOOR AANKOMST
  100% van de totale verblijfssom.
 • Wij raden aan om een goede annulerings- en reisverzekering af te sluiten.

A) KIEST U VOOR EEN GRATIS OMBOEKING
A.1. Valt uw reservering onder de COVID-19 garantie, dan zullen wij deze in overleg en kosteloos omboeken naar een later tijdstip van het jaar 2021 tot een maximum van 12 maanden vanaf de oorspronkelijke incheckdatum.
Op basis van beschikbaarheid en periode. Daarom kan geen aanspraak worden gemaakt op / of een garantie worden gegeven voor een verblijf in dezelfde verblijfsduur.
A.2. De omboeking gebeurt met het huidige tarief voor de nieuwe datum.
A.3. Reserveringen die voortvloeien uit de COVID-19 garantie (omboeking of betaling met reiskrediet bon) zullen automatisch een niet- restitueerbaar tarief hebben. Bij annulering vindt geen restitutie plaats. Er vindt geen restitutie in (contant) geld plaats.

B). KIEST U VOOR EEN REISKREDIET BON
B.1. Indien uw reservering onder de COVID-19 garantie valt en omboeken (nog) niet mogelijk is, geven wij u een reiskrediet bon voor een nieuwe te maken reservering.
B.2. De waarde van de reiskrediet bon is de aanbetaling of het volledige bedrag zoals vermeld in de boekingsbevestiging en die op onze bankrekening is ontvangen.
B.3.De reiskrediet bon is geldig voor nieuwe reserveringen voor verblijven binnen 12 maanden na de oorspronkelijke aankomst datum van het geannuleerde verblijf en op basis van beschikbaarheid en periode. Hetgeen inhoudt dat er geen claim kan worden gemaakt of een garantie kan worden gegeven voor een verblijf in dezelfde verblijfsduur.
B.4.De reiskrediet bon kan alleen worden gebruikt bij reserveringen die direct via onze website zijn gemaakt of via onze e-mail en onder vermelding van de door ons aan u toegestuurde reiscredit bon code.
De reiskrediet bon is niet geldig voor reserveringen die via o.a. Belvilla, TUI, Micazu, booking.com of andere boekingswebsites, waar wij bij zijn aangemeld, zijn gemaakt.
B.5. De reiskrediet bon is overdraagbaar aan derden. Uiteraard dient u ons hiervan wel op de hoogte te brengen zodat wij dit administratief juist kunnen verwerken.
B.6. Reserveringen die voortvloeien uit de COVID-19 garantie (omboeking of betaling met reiskrediet bon) zullen automatisch een niet-restitueerbaar tarief hebben. Bij annulering
vindt geen restitutie plaats. Er is geen restitutie voor ongebruikt reistegoed. Er vindt geen restitutie in (contant) geld plaats.

Als u specifieke vragen heeft, of uw reservering onder de COVID-19 garantie valt schrijf ons dan op info@fincabilou.com en wij zullen reageren.
De COVID-19 garantievoorwaarden zijn voor het laatst gewijzigd in februari 2021.
Finca Bilou is geregistreerd als officiële accommodatie bij de Servicio Territorial de turismo de Generalitat Valencia onder nummer VT-439373-A.

Finca Bilou, vivienda Turistica
Pla. Del carral, 31
03569 Aigues, Alicante
Spanje
T: +34 679126378
E: info@fincabilou.com
www.fincabilou.com